Pierderea volumului facial, este unul dintre factorii principali care contribuie la aspectul senescent al fetei. În acelasi fel, alte regiuni ale corpului(sanii, dorsul mainilor, etc), in cursul variatiilor ponderale sau odata cu trecerea timpului, sufera transformari complexe: atrofie cutanata, laxitate, exces cutanat cu reducerea volumului partilor moi, ptoza cutanata.

Transferul de grasime prin adaugarea de volum, este o metoda minim invaziva de rejuvenare faciala foarte eficienta. Pot fi redobadite caracterele faciale juvenile, cu ajutorul propriei grasimi recoltate, prelucrate si injectate la nivelul regiunilor insuficiente, reducandu-se astfel ridurile, depresiunile si redefinind obrajii si mentonul. Fiind vorba de grasime proprie, aceasta este foarte bine tolerata, nu exista fenomene alergice sau de intoleranta. În functie de vascularizatia zonelor receptoare si de grosimea stratului injectat, priza grasimii la locul injectarii variaza intre 40-80%.

Zonele donatoare de unde se recolteaza grasimea pentru transferul adipos sunt: abdomenul, coapsele, genunchii, etc.

Acest tip de procedura poate reda tineretea fetei, in jurul ochilor, perioral, poate ingrosa buzele subtiate, defini linia mandibulara si ridica obrajii cazuti. Poate fi si o metoda de rejuvenare a mainilor imbatranite.

Dar aceasta metoda se foloseste cu mult succes in corectarea asimetriilor, ridicarea depresiunilor si conferirea de volum altor zone.