Programări: 0745 587 138 sau 0742 229 191

Micșorare sâni | Reducție mamară | Mamoplastie reducțională

Micșorare sâni Cluj - reductie mamara Cluj

Sanii disproportionati de mari si grei, pot afecta stilul de viata in sensul autorestrictionarii efortului cotidian, interferand cu modul dinamic de viata.

Pacientii cu macromastie pot experimenta discomfort persistent, dureri locale, alterarea biomecanicii vertebrale , tulburari de respiratie, scaderea stimei de sine cu excluziune socio-culturala.

Reductia mamara sau mamoplastia reductionala, poate inlatura surplusul de tesut mamar, grasime si piele pe un baza unui model antestabilit, rezultand un san mai usor, ferm, dar si armonios si proportional, conform standardelor de frumusete (cupa mult visata).

Image

Micșorare sâni - candidatul ideal

-Pacienti cu asteptari realiste, nefumatori, neconsumatori de substante interzise

-Care au o buna conditie fizica si biologica

-Sani disproportionati care restrictioneaza activitatea cotidiana

-Pacienti care constientizeaza si sunt rusinati de dimensiunile bustului

-Prezenta durerilor persitente de spate, umeri, gat, prin consecinta greutatii sanilor

-Pielea iritata, exematizata la nivelul pliurilor cu urme persistente ale sutienului.

Consultația

Pe langa informatiile generale solicitate, Dr. Valeriu Nicula va conveni cu tine despre marimea cupei, forma si dimensiunile noilor sani. Se fac masuratori, simulari si fotografii inainte si dupa operatie. Detalii privind tehnica, pozitionarea inciziilor, cantitatea de tesut exclusa, situatia noului complex areolo-mamelonar, vor fi si ele stabilite.

Preoperator

-Se vor face teste de laborator cu evaluarea medicala.

-Restrictionarea fumatului cu cel putin 3 saptamani inainte de interventie.

-Evitarea aspirinei, medicamentelor antiimflamatoare, suplimentelor nutritive care pot creste sangerarea.

-Ajustarea medicatiei curente

-Mamografie preoperatorie bilaterala si una de control postoperatorie

-Nu mancati si nu beti nimic inainte cu 6 ore de operatie.

Anestezia și operația de micșorare a sânilor

Anestezia generala sau sedarea intravenoasa, se face la recomandarea medicului anestezist. Uneori interventia se poate insoti de lipoaspiratia sanului pentru un rezultat mai natural.

Timpul I = consta in incizia periareolara premarcata, pe baza masuratorilor preoperatorii, la limita dintre marginea neoareolei si pielea sanului. In general incizia se continua in jos pe model “T inversat” sau “ancora”.

Timpul II = repozitionarea areolo-mamelonului cu conservarea aportului de sange si a sensibilitatii intr-o noua pozitie ideala. Reductia tesutului excedentar proportional din fiecare cadran.

Timpul III = Inchiderea plagilor prin sutura simetrica in mai multe straturi

Rezultatul este vizibil imediat, tumefactia se va remite in primele zile, suturile initial rosii se vor albi cu trecerea timpului. Nivelul de satisfactie va creste postoperator.

Image

Postoperator

Se panseaza zonele operate la 2-3 zile cu aplicarea continua a pansamentului compresiv tip Stuttgard respectiv a bustierei timp de cel putin 3 saptamani. Durerile sunt de intensitate mica-moderata la mobilizare, tuse, recomandandu-se analgetice antiimflamatoare.

Dupa cateva zile pot fi reluate activitatile curente, cu evitarea eforturilor mari timp de 3 saptamani. Se Evita innotul sau sporturi de performanta mai multe saptamani, dupa particularitati. Corsetul elastic se recomanda de rutina, la reluarea activitatii fizice.

Noul aspect

Sanii isi definitiveaza forma si aspectul in intervalul de 6 luni, pana la 18 luni, devenind mai rotunzi cu umplerea mai armonioasa a polului inferior, initial mai aplatizat.

Cu trecerea anilor sanii fiind adipo-glandulari au fluctuatii de volum si forma in tandem cu modificarile hormonale, sarcinile sau variatiile de greutate.

Desi natura nu e simetrica, rezultatul prezinta sani ascensionati, simetrici si fermi pe care o imbracaminte mai mulata ai vor reliefa.

Prezenta cicatricilor se amelioreaza in timp si se integreaza in contextual pielii din jur, existand si posibilitatea tratarii ulterioare cu sedinte de laser, plasma sau mezoterapie.Vezi aici galeria foto înainte și după operația de micșorare a sânilor