Aparitia acneei la vârste tinere poate fi traumatizanta si poate marca indivizii psihologic si emotional. Tratamentul se poate adresa atât acneei cicatriciale, cât si compensarii acneei pentru a evita aparitia cicatricilor ulterioare. Obiectivul tratamentului este îmbunatatirea aspectului sechelelor cicatriciale faciale si prin aceasta a rasunetului psiho-emotional asupra pacientilor.

Aprofundarea anatomiei fetei si gâtului prin cursuri practice avansate, experienta chirurgicala continua si cunoasterea patologiei chirurgicale, îi face pe chirurgii plasticieni cea mai buna alegere în aceste zone. Dr. V. Nicula, abordeaza tratamentul acneei cicatriciale, întelegând suferinta si impactul emotional al cicatricilor permanente din perioada tânara deseori prelungita si în perioada de adult.

Practica de chirurgie plastica a fetei si gâtului, ocupa un loc principal în experienta personala, pregatirea continua în Clinici specializate precum si experienta proprie, îi confera autoritate în abordarea cazurilor de orice complexitate. 

Peelingul chimic profund cu sau fara microdermabraziune si laserul resurfacing, sunt unele dintre principalele manopere aplicate în acneea cicatriciala. Uneori sunt necesare excizii cicatriciale prealabile, subscizii(eliberarea cicatricilor deprimate), grefari tisulare si nu de putine ori injectarea filerelor, injectarea propriei grasimi, pentru un contur facial regulat. 

Inrosirea zonelor tratate este o regula, intervalul de timp pâna la remisia culorii vii depinzând de tipul de piele, particularitati individuale, precum si de procedura aplicata.