Augmentarea peniana se obtine cu ajutorul unor tehnici minim invazive care au drept rezultat cresterea lui in dimensiuni (lungime-grosime sau ambele). Alungirea peniana se face prin eliberarea structurilor ligamentare de la baza organului care ancoreaza corpul penian de osul pubis si avansarea anterioara progresiva mentinuta prin elongatie.

Aceasta tehnica se bazeaza pe realitatea ca mai mult de o treime din corpul penian se afla ingropata sub osul pubis. Ligamentele de ancorare sunt cele care men?in acest “dezavantaj”. In timpul operatiei se sectioneaza aceste ligamente si se avanseaza corpul penian “in bloc” cu pielea de la baza lui. De asemenea când e cazul penisul “se pune in evidenta” prin lipoaspiratia  grasimii prepubiene, la cei cu depozite locale considerabile.

Mentinerea si evolutia prin intindere corpului penian se face cu dispozitive externe de expandare. Astfel se pot ob?ine alungiri peniene in medie de 4 cm si chiar mai mari. Îngrosarea peniana se obtine prin injectarea in acelasi timp sau ulterior a filerelor, dar cea mai uzitata ramâne grasimea autologa recoltata din zonele donatoare (abdomen, coapse). Priza partiala a grasimii face ca procedeul sa necesite uneori o reinjectare (lipofilling sau adipofilling), in functie de aspectul propus. 

Liftingul scrotal este metoda de a repozi?iona ascendent testiculele in scrot prin reductia continatorului (scrotal) de obicei in regiunea inferioara. Astfel se recapata aspectul tonic, ferm si juvenil al scrotului, increderea, respectul si identitatea masculina.